Blog Layout

המדריך למזריקה המתחילה

המדריך למזריקה המתחילה

חושבת על הזרקות?
המדריך הבא יעשה לך סדר בין כל מה שמספרים לך, מה שאת יודעת, מה שלא אמרו ומה שחובה שתדעי.

איך מתחילים?
אם את עדיין לא יודעת מה ההבדל בין בוטולינום טוקסין וחומצה היאלורונית, את יכולה להתכונן למפגש עם הרופא ולקרוא לפני כן קצת באינטרנט. ישנן קבוצות פייסבוק ופורומים ייעודיים לטיפולים אסתטיים בהן נשים מתייעצות, חולקות מהחוויות שלהן על הרופא המטפל, הטיפול עצמו והחומרים הקיימים. שימי לב שבפורומים כאלו "מסתתרות" מתאמות מטעמי הרופאים ויש לקחת המצלות בערבון מוגבל.

מה חשוב בבחירת הרופא שלך? 
בחרי רופא/ה שקודם כל את מתחברת לעבודתם. מומלץ לבדוק אם יש כאלו בסביבה שלך, חשוב שיהיה לך נוח ונגיש להגיע לביקורות או לתיקונים. ישנם המון מתחזים בתחום, אל תתביישי לשאול אם המטפל שבחרת באמת רופא, תוכלי לבקש לראות רישיון או את מספר הרישיון ולאמת אותו באתר של משרד הבריאות, ולבסוף, החיבור האישי. בחרי ברופא/ה שנותן לך תחושת בטחון, רופא/ה שיהיה זמין במידה וישנו סיבוך כלשהו ושעומד מאחורי הבטחותיו ולא מציג הבטחות שווא לא מציאותיות.

בחרת רופא והגעת לפגישה, מה עכשיו?
התענייני בחומרים איתם הרופא שבחרת עובד, את יכולה לרשום את השם שלהם ולאחר מכן לבדוק באינטרנט ולקרוא עליהם. האם הרופא בוחר לבד את החומר בו הוא משתמש או שאתם בוחרים ביחד? נורה אדומה אמורה להידלק לך אם הוא לא מסכים להגיד מה החומר המוזרק או מסתיר את אריזת החומר. שאלי על משך החלמה וסיבוכים אפשריים. במידה ואת מתכוננת להזריק חומצה היאלורונית התענייני אם לרופא יש היאלורונידאז בקליניקה או איתו, נדבר על נושא זה בהרחבה בהמשך אבל שימי לב שמדובר ברשלנות רפואית אם לרופא שלך אין את החומר המדובר וחשבי פעמיים אם את רוצה שרופא כזה יטפל בך ובפנים שלך. 

אז הכל עבר בשלום עד כה, בחרת ברופא ואת עומדת בפני ההזרקה שלה ייחלת כל כך!
  • ערכו תוכנית טיפול. מה התקציב, כמה מזרקים, האם מזריקים את הכל בבת אחת או בכמה מפגשים? האם את מרגישה שמנסים "לדחוף" לך טיפולים שאת לא מעוניינת בהם וחושבת שלא צריכה?
  • שימי לב שאת נדרשת למלא טופס הצהרה על מצבך הבריאותי, יידעי את הרופא המטפל שלך בכל מצב רפואי שיש לך או היה לך בעבר, תרופות שאת נוטלת, אם עברת טיפולים אסתטיים, אם את במהלך טיפולי שיניים או אם היה לך הרפס. שימי לב לאלרגיות ללידוקאין (חומר הרדמה שמשתמשים בו רופאי השיניים) ועקיצות דבורים.
    עוד טופס שעליו תצטרכי לחתום הוא טופס הסכמה לביצוע ההליך, בין אם מדובר בהזרקת בוטולינום טוקסין או חומר מילוי. קראי טוב את מה שאת חותמת עליו ובקשי הסברים אם משהו לא מובן לך. זה השלב בו הרופא/ה צריכים להסביר לך גם בע"פ על מה את חותמת ואת הסיבוכים האפשריים.
  • תופעות הקשורות בהזרקת חומרי מילוי: תופעה שכיחה מאוד הינה הופעת שטפי דם, אין באפשרות הרופא לחזות אם יופיעו ואין קשר בין מקצועיותו ומיומנותו של הרופא המטפל להופעת שטפי דם אם כי מילוי בעזרת קנולה עשויה להפחית את הופעתם. תופעה אפשרית אך שכיחה פחות היא זיהום באיזור ההזרקה, חומצה היאלורונית היא סוג של פוליסכריד (רב סוכר) ועל כן מהווה מצע מזון נהדר לצמיחת חיידקים. במידה וחלילה הזדהם איזור ההזרקה יש לפנות לרופא המטפל ולהתחיל בטיפול אנטיביוטי דרך הפה, לעיתיים של שני סוגי אנטיביוטיקה לתקופה של כשבועיים או יותר.

סיבוך נדיר יותר אך מחובתך לדעת לקיומו הוא סיבוך ווסקולרי (כלי דם). במקרים נדירים החומר מוזרק בטעות לתוך כלי דם מה שיכול לגרום לחלקיקי חומצה לנוע במערכת כלי הדם בפנים, לתסחיף ואולי חסימת כלי דם וירידה באספקת הדם לרקמה. אפשרות נוספת היא הזרקה ליד כלי דם שלוחצת את דפנותיו של כלי הדם ויכולה גם כן להוריד את אספקת הדם לרקמה באיזור. 

הטיפול הוא כמו שהזכרנו אותו קודם, היאלורונידאז, אנזים שמפרק את החומצה ההיאלורונית מיידית ולכן חובה המצאותו בקליניקה של הרופא המטפל. לעיתים נדרש גם טיפול בתא לחץ להעשרת הרקמות הנפגעות בחמצן. 

בשלב זה ייתכן ותצולמי לצורך מעקב ותיעוד. 

לעבודה!
  • שימי לב שאת עוברת חיטוי לפני ההזרקה, במידה ומרחו לך חומר מאלחש, פעולת החיטוי צריכה להתבצע אחרי שמסירים אותו וממש כמה רגעים לפני הדקירה. בדקי אם הרופא שלך שם כבר כפפות.
  • היי ערה למה שמתחרש, הסתכלי שהמזרק שלך יצא כרגע מאריזה סגורה ובקשי לראות אותה אם לא ראית. היי ערה לתחושה שלך ויידעי את הרופא במידה ואת מרגישה כאב חד מאוד או משהו לא נעים.  

בתום ההזרקה יתכן והרופא ימרח לך משחה נוגדת שטפי דם או דלקת היכולה לעזור בקיצור זמן ההחלמה. בקשי הוראות להמשך הטיפול באם לא קיבלת ובקשי תור לעוד שבועיים לצורך ביקורת. ניתן לעשות תיקונים בפגישה זו באם צריך.
 
ועכשיו, אני מקווה שאת באה הרבה יותר ממוכנה להזרקה שלך!
בהצלחה
מאת Shiry Kantor 25 Dec, 2019
לפני כעשרים שנים, בעת שצצו בשוק חומרי המילוי הם נחשבו לנחלתם של המבוגרים בלבד, והיה מקובל רק "לסתום בורות" ו"למלא חריצים". כיום, בעידן שלנו, זה כבר לא מספיק. ראשית, היום הזרקות הן לא נחלתם של בנות ובני ה-60 בלבד, היום כבר מגילאי העשרים מגיעים מטופלים רבים שמטרת טיפולם היא העצמת והדגשת היופי הטבעי שלהם, מטופלים בעשור השלישי והרביעי לחייהם שמעוניינים במניעת קמטים או הכנת בסיס טוב לקראת גיל המעבר בו חלים השינויים הכי דרסטיים בפנים שלנו עקב שינויים הורמונלים ושינויים במבנה העצם בפנים, וגם מטופלים מבוגרים יותר המעוניינים בטיפול בצניחת הפנים וטיפול ממוקד בקמטים. מה שהשתנה בעשרים השנה האלו, היא הגישה הטיפולית, בעוד שפעם הטיפול היה ממוקד, כמו למשל מילוי הקמטים בצידי האף-פה והיה מתבצע באיזור הקמט עצמו בעזרת חצי מזרק עד מזרק לצד, היום אנחנו יודעים שהגישה העדיפה היא אינה טיפול ממוקד, אלא פתרון הבעיה שגרמה לכך, לצורך העניין, הקמט המדובר מחמיר כתוצאה מחוסר אחיזה של רקמת העור והשומן על מבנה הגולגולת, ולכן מה שעלינו לתקן היא את האחיזה באזורים אלו. נסו לדמיין בד של אוהל, אם נשים יתדות נמוכים לתמיכה בצדדים שלו, הרי שכל החלק הפנימי יקרוס, ואם נשים בנוסף מספר יתדות באמצע, הבד יהיה מתוח. זה בדיוק מה שקורה בפנים שלנו. אנחנו מאבדים עם הגיל את התמיכה הזו, וצריכים לשחזר אותה. אז אם פעם, מטופל נכנס לקליניקה והוצע לו טיפול במזרק או שניים וגם אז היה נראה לו הרבה, הרי שהיום אנחנו מדברים כבר על ארבעה-שמונה מזרקים לטיפול הוליסטי ונכון בפנים, כזה שישחזר נקודות אחיזה, ישחזר נפחי שומן ושלד שנספגו על הגיל וייתן הדגשה והגדרה טובה של מתאר הפנים.
מאת Shiry Kantor 25 Dec, 2019
נשים רבות מגיעות אלי לקליניקה, מרקעים שונים, בתים שונים, עיסוקים שונים. נשים שמאז ומתמיד דאגו לטיפוח שלהן ונשים שרק לאחרונה לאור סימני הגיל שהתחילו להופיע החליטו שהגיע הזמן. אני מבינה את זה, את הצורך שלנו, בנות המין היפה, להיראות טוב ולהרגיש טוב עם המראה שלנו, להסתובב בתחושת ידיעה שאני מהממת. אבל, והנה הוא מגיע, אסתטיקה וטיפוח הם עסק יקר, זה לא סוד, כדי לקבל קצת פרופורציות חשבי עם עצמך לרגע בכנות כמה "עולה לך" להיות מטופחת ומתוקתקת בשנה. בואי נתחיל, בגדים? נעליים? תספורת? פן לאירוע? איפור וקרמים? פדיקור? לק ג'ל? הסרת שיער בלייזר? גבות? ריסים? טיפול פנים אצל קוסמטיקאית? ניתוחים פלסטיים? אלפי ואולי אפילו עשרות אלפי שקלים בשנה. לכל זה, תוסיפי את העובדה שרובנו, ובואי נודה בזה, לא אוהבות לשלם על כל אלו הון עתק, ומעדיפות את זה בזול. אם תעשי את החישוב לעלות טיפול בבוטולינום טוקסין לחודש בשנה למשל, תוכלי לראות שהיא יחסית לא רחוקה משאר ההוצאות על הביוטי שלך. צריך לזכור שבארץ רק לרופאים מותר להזריק בוטולינום טוקסין או חומצה היאלורונית, ושלימודי רפואה הם לא קורס של כמה מפגשים או חודשים, אלא מסלול ארוך ומייגע שלא נגמר לעולם. שש שנים ללימודי ד"ר ברפואה, עוד שנת סטאז', לאחר מכן תקופת התמחות של ארבע וחצי עד שש שנים ולעיתים גם תת התמחות של שנה או שנתיים אחרי ולא חישבתי השתתפות בכנסים מקצועיים והשתלמויות. הידע והניסיון שהרופא שמטפל בך רוכש במהלך חיו המקצועיים, הוא חלק מהטיפול שלך, ולכן כשמטופלת מגיעה אלי לטיפול ואומרת שבמקום X ראתה שמזרק עולה פחות מאצלי, אני אומרת לה שהיא לא משלמת על "מזרק" בלבד, אלא על הידע שלי, שאדע להתאים לה את הטיפול הנכון לבעיה הספציפית שלה, להתאים את החומר שיתן לה את התוצאה המיטבית, משלמת על הניסיון שלי, שאדע לתת לה טיפול איכותי, ושבמידה וחס וחלילה יהיה סיבוך כלשהו יהיו לי את הכלים והאפשרות לטפל בכך ועל היד שלי. כן, לכל רופא את הטאצ' האישי שלו, הסגנון שלו הייחודי לו ובמידה והתחברת לעבודות של רופא כזה או אחר מן הראוי שתלכי אליו ולא תנסי למצוא אצל מישהו אחר טיפול זול יותר שיהיה "כמו שההוא עושה". אני דואגת להשתתף כל הזמן בכנסים ולהתעדכן עם הגישות הטיפוליות הכי חדשניות ומבוססות מחקרים אחרונים, זו השקעה מתמדת שאני חייבת אותה למטופלות שלי ולעצמי, כדי לתת את הטוב ביותר שאני יכולה. זול יותר, תמיד אפשר למצוא. אפשר גם לנסוע למדינות מזרח אירופה ולהזריק שם, אפשר גם בעזה, הרבה יותר זול. אך האם יהיה לך למי לחזור אם תצטרכי תיקונים? אם לא תהיי מרוצה? ואם חלילה יהיה סיבוך? ואז, כמה זה יעלה לך?
13 Aug, 2019
בשנים האחרונות טרנד ההזרקות הולך וגדל בקצב מסחרר. תרימי לי את עצמות הלחיים, סתתי לי קו לסת ב127 מעלות, נפחי את התפוחונים ופסלי לי שפתיים. בעוד בעבר ההזרקות היו נחלתן של נשים מבוגרות המעוניינות בטיפול לטשטוש קמטי הגיל, הרי שהיום ההזרקות הן לכולן. אך האם ידעת שהפנים אינן המקום היחידי שבו מזריקים? הנה כמה שימושים של חומצה היאלורונית וחומרי מילוי ברפואה שאפילו לא חשבת עליהם.
13 Aug, 2019
ראשית יידעי את הרופא המטפל שלך בכל מצב רפואי שיש לך או היה לך בעבר, תרופות שאת נוטלת, אם עברת טיפולים אסתטיים, ניתוחים ואלרגיות . ככל הנראה שתתבקשי למלא טופס הצהרה על מצבך הבריאותי ולאחר מכן תתבקשי לחתום על טופס הסכמה לביצוע הפעולה, אך לפעמים, ברגע זה, את קצת חוששת, מבולבלת ולא זוכרת מה בדיוק רצית לשאול. בדיוק לשם כך, כתבתי את המדריך הקצרצר הזה.
Share by: